ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΦΑΡΙ

Το Esperides Resort & Spa βρίσκεται εντός του παραδοσιακού οικισμού Κουτουλουφάρι. Το χωριό που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού, σε υψόμετρο 100μ. απολαμβάνει υπέροχη θέα στον κόλπο της Χερσονήσου που απέχει μόλις 1χλμ.

Το Κουτουλουφάρι πιθανότατα κατοικήθηκε αρχικά κατά το μεσαίωνα, όταν λόγω των επιδρομών των πειρατών στα βόρεια παράλια της Κρήτης οι άνθρωποι μετακινήθηκαν σε πιο ψηλά σημεία για να προστατευτούν. Σήμερα το Κουτουλουφάρι είναι σήμερα ένας δημοφιλής προορισμός που όμως διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα. Αφιερώστε χρόνο να περπατήσετε στα πλακόστρωτα στενά δρομάκια του χωριού, με τα πετρόχτιστα κρητικά σπίτια και τις ολάνθιστες αυλές. Επίσης αξίζει να επισκεφτείτε τον ναό του Αγίου Βασιλείου του 1840 που χτίστηκε στη θέση παλαιότερου ναού του 14ου αι. Στο Κουτουλουφάρι θα βρείτε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, καφενεία, μπαρ και καταστήματα με σουβενίρ για τις διακοπές σας.

Άλλοι κοντινοί παραδοσιακοί οικισμοί που αξίζει να επισκεφτείτε κατά τη διαμονή σας στο Esperides Resort & Spa είναι η Άνω Χερσόνησος και το Πισκοπιανό, όπου μεταξύ άλλων μπορείτε να δείτε το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά που διαθέτει και μια αξιόλογη συλλογή παραδοσιακών κρητικών υφαντών.

 

Αποστάσεις από το Esperides Resort & Spa

 

Χερσόνησος: 1 χλμ

Ηράκλειο: 29 χλμ

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: 26.6 χλμ

Κνωσός: 32,4 χλμ

Μάλια: 7.7 χλμ

Αρχαιότητες Μαλίων 10.7 χλμ

Άγιος Νικόλαος 38.6 χλμ

Ελούντα 46.2 χλμ

Crete Golf Club 6.3 χλμ